Over Watermakers

Ik ben Anke en ik ben een watermaker.

Water stroomt, en als je in de juiste rivier zit, stroom je mee. Dat is wat mij inspireert en een rode draad is in mijn leven. Ik ben een watermens en ik zit het liefst op een zeilboot aan het roer. Ik heb niet altijd in de juiste rivier gezeten en heb vaak genoeg tegen de stroom in gezwommen wat veel energie kostte. Het was een zoektocht om die juiste rivier te vinden.

Als kind was ik sociaal, creatief en speelde ik het liefst buiten. Ik ben opgegroeid op het rustige platteland, maar thuis was het onrustig. Mijn ouders gingen scheiden en ik ben vroeg op kamers gaan wonen. In die tijd ben ik de verbinding met mijzelf kwijtgeraakt. Ik leefde van buiten naar binnen in plaats van, van binnen naar buiten.

Na mijn studie verhuisde ik naar Amsterdam waar ik veel prikkels kreeg van buitenaf waardoor het langer duurde voordat ik tot de kern kwam. De stad leerde me de diversiteit van mensen kennen en de vrijheid om jezelf te kunnen zijn. In die tijd ben ik met persoonlijke ontwikkeling begonnen en heb ik veel cursussen en trainingen gevolgd. Ik ontdekte stap voor stap dat de verbinding met mijzelf ontzettend belangrijk is om tot de kern te komen. Helpend hierbij was dat ik samen met vrienden een zeilboot kocht, waardoor ik in de weekenden mijn favoriete bezigheid van vroeger weer op kon pakken. Ik begon te beseffen hoe belangrijk natuur en water voor mij zijn. Dát was het moment dat het bij mij weer ging stromen.

In welke rivier bevind jij je? Stroomt het of voel je jezelf vastlopen en tegen de stroom in zwemmen? Leef jij van binnen naar buiten of van buiten naar binnen? Water stroomt net als communicatie door organisaties, culturen en mensen heen. Als het goed voelt, stroom jij mee. Is het niet goed, dan kost het onnodig veel energie. Ik leer je hoe je er weer voor kunt zorgen dat het gaat stromen, dat je verbinding maakt met jezelf. Als je de verbinding met jezelf weer weet te maken, maak je vervolgens makkelijker een echte verbinding met anderen. Je loopt dan zomaar het risico dat er mooie dingen en samenwerkingen ontstaan die je veel zullen brengen omdat je samen immers nog verder komt.

Met mijn kennis en vaardigheden help ik je daarbij. Ik ben de Watermaker die ervoor zorgt dat jij weer de schittering wordt, de rimpeling op het water en de golf, die de dingen in beweging brengt.

Jij wordt zelf een Watermaker en door dat te delen worden wij allemaal Watermakers en kunnen wij het verschil maken. Doordat wij doen wat wij willen doen op deze wereld. De rimpeling op het water is gelegd, jij zit in de juiste rivier en staat aan het roer van jouw leven. Wil jij dat ook?

LinkedIn
Instagram

E-mail:

info@watermakers.nl

Telefoon:

+31 6 289 76 320

Kvk:

34393544